fuck, ongelovelijk, k heb t nog niet gewogen de eerste twee pulls, k laat ze nog tot vanavond in de vriezer staan, maar de bodem is een rotslandschap geworden, zonder plekjes waar je t glas kan zien van boven. maar apart genoeg is er op de wanden amper crystalvorming, weet iemand waarom?
ok, serieus, STB met NaOH is tijd, energie en geldverspilling. met deze was ik gister eind vd middag begonnen en had vóór 22:00 twee potjes in de vriezer staan. en dit alles zonder ph meting!
hier hoe k het heb gedaan:
- ruim 100 g HMRB (c.a. 110 g) in een maatbeker.
deze maatbeter had ik in een beslagkom gezet, en door het hele proces heen het water ververst met heet water beneden kookpunt.
- ok, ruim 100 ml gedestilleerde azijn (chinese toko) erbij. vervolgens ruim 100 ml gedemineraliseerd water erbij (gamma).
dit voor 1,5 uur warm houden en regelmatig roeren. (het roeren doe ik met supersized chopsticks van de toko (46 cm lang). de puree wordt mooi rood.
- dan 75 g pickling lime (gebluste kalk/calcium hydroxide) erbij en regelmatig roeren, dit heb ik c.a. 30 min laten staan, ook weer warm en af en toe roerend. je krijgt een mooi donker (bruin/roestkleur) korstje bovenop. de rest van t spul word licht grijs ofzo.
- na die 30 min heb k 150 ml warme naptha erbij gedaan. dit regelmatig roeren (en de bak warm houden door water te verversen). na c.a. 30 min met een 50 ml spuit het grootste deel van de naptha erafgezogen en in een klazen potje gedaan, dit 2 uur op t balkon gezet voor afkoelen en beetje verdampen (niet de deksel erop als t nog warm is ivm drukopbouw!)
deze laatste stap nog een x gedaan.
vandaag doe k nog 2 pulls.
ok k dacht k post maar even hoe k het heb gedaan, want k heb me niet aan één tek gehouden, en niet de hoeveelheden precies gedaan. dus als je begint, lees wel eerst even goed in natuurlijk. dit is alleen om even te delen hoe k het deze eerst keer A/B + lime heb gedaan.
k zal morgen wanneer alle pulls gecrystalliseerd zijn de opbrengst posten (t 0,001 g weegschaaltje is binnen). en begin komende week ook na recrystallisatie. k heb geen camera om foto's te maken van potjes en opbrengst maar k zal even kijken of k snel wat kan regelen.
maar mn dag kan al niet meer verpest worden! ^_^
forest
ok, serieus, STB met NaOH is tijd, energie en geldverspilling. met deze was ik gister eind vd middag begonnen en had vóór 22:00 twee potjes in de vriezer staan. en dit alles zonder ph meting!
hier hoe k het heb gedaan:
- ruim 100 g HMRB (c.a. 110 g) in een maatbeker.
deze maatbeter had ik in een beslagkom gezet, en door het hele proces heen het water ververst met heet water beneden kookpunt.
- ok, ruim 100 ml gedestilleerde azijn (chinese toko) erbij. vervolgens ruim 100 ml gedemineraliseerd water erbij (gamma).
dit voor 1,5 uur warm houden en regelmatig roeren. (het roeren doe ik met supersized chopsticks van de toko (46 cm lang). de puree wordt mooi rood.
- dan 75 g pickling lime (gebluste kalk/calcium hydroxide) erbij en regelmatig roeren, dit heb ik c.a. 30 min laten staan, ook weer warm en af en toe roerend. je krijgt een mooi donker (bruin/roestkleur) korstje bovenop. de rest van t spul word licht grijs ofzo.
- na die 30 min heb k 150 ml warme naptha erbij gedaan. dit regelmatig roeren (en de bak warm houden door water te verversen). na c.a. 30 min met een 50 ml spuit het grootste deel van de naptha erafgezogen en in een klazen potje gedaan, dit 2 uur op t balkon gezet voor afkoelen en beetje verdampen (niet de deksel erop als t nog warm is ivm drukopbouw!)
deze laatste stap nog een x gedaan.
vandaag doe k nog 2 pulls.
ok k dacht k post maar even hoe k het heb gedaan, want k heb me niet aan één tek gehouden, en niet de hoeveelheden precies gedaan. dus als je begint, lees wel eerst even goed in natuurlijk. dit is alleen om even te delen hoe k het deze eerst keer A/B + lime heb gedaan.
k zal morgen wanneer alle pulls gecrystalliseerd zijn de opbrengst posten (t 0,001 g weegschaaltje is binnen). en begin komende week ook na recrystallisatie. k heb geen camera om foto's te maken van potjes en opbrengst maar k zal even kijken of k snel wat kan regelen.
maar mn dag kan al niet meer verpest worden! ^_^
forest