koraxxarok
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Bonjour,
Je me ferais bien une IM de méthoxétamine, mais depuis que j'ai retrouvé un poil dans le pocheton, je doute de la propreté du schmilblick. J'ai donc pensé à stériliser la MXE. On m'a conseillé l'alcool à 90°C pharmaceutique (donc dénaturé). J'me suis renseigné sur l'acool denat:
EDIT: Quelque chose me dit que le camphre n'est pas volatile. Une autre solution pour stériliser?
RE-EDIT: "Le camphre est (...) très volatile". Bon bah j'ai rien dit alors
Je me ferais bien une IM de méthoxétamine, mais depuis que j'ai retrouvé un poil dans le pocheton, je doute de la propreté du schmilblick. J'ai donc pensé à stériliser la MXE. On m'a conseillé l'alcool à 90°C pharmaceutique (donc dénaturé). J'me suis renseigné sur l'acool denat:
Donc les produits toxiques pour le dénaturer sont: du méthylène, de l'IPA, du camphre, de l'eau (enfin ça c'est pas toxique mais bon), qui s'évaporent sans laisser de traces. Ce qui m'inquiète le plus, c'est les "pyrogenic impurities". Was ist das?To one hectolitre ethyl alcohol at 90 % vol add:
3.5 litres of methylene, and
1 litre of isopropyl alcohol.
"Regie type" - methylene
Definition:
it must register 90 % vol at a temperature of 20°C, with a tolerance of 0.5,
it must contain at least 6 % pyrogenic impurities (disregarding products that can be saponified by soda and expressed as methyl acetate),
it must contain ketones and water to bring the methyl alcohol up to 100,
it must be obtained exclusively from the carbonization of wood, carried out under the supervision of the tax authorities.
The pyrogenic impurities are the real denaturants. They give the mixture an unpleasant taste, making the alcohol unfit for oral consumption.
Through its chemical properties, acetone makes it easier, in the laboratory, to isolate the denaturant in the alcohol.
Lastly, methyl alcohol indicates denaturation. Its boiling point is much the same as that of ethyl alcohol. It can therefore be separated only by using special techniques and apparatus.
In principal, its presence, above a certain percentage, which varies according to the different types of ethyl alcohol, indicates whether the alcohol analysed has been previously denatured by the general process.
EDIT: Quelque chose me dit que le camphre n'est pas volatile. Une autre solution pour stériliser?
RE-EDIT: "Le camphre est (...) très volatile". Bon bah j'ai rien dit alors