mister_playtime
Neurotransmetteur
- Inscrit
- 4/5/07
- Messages
- 52
jaja dees nacht verveelde ik mij weer eens dus dacht ik met mijn stoned kop van da ik spacecake ging bakken en het zijn er zelfs 2 geworden
hier het recept
1 : space banaan en appelcake
1grote groene zure appel
2 bananen
citroenscil 1tlp
250gr zelfrijzende bloem
250 boter (weedboter)
250 suiker
6 eierdooiers
4eiwitten
6 gr losse weed
1 roer de suiker met de boter en eiergelen tot een zwachte creme
2 voeg de bloem beetje bij beetje bij
3 klop de eiwitten stijf en meng onder het mengsel
4 meng het citroenschil en de losse weed bij het deeg
5pers een halve citroen en meng deze met de bananen ondereen en laat 10 min staan
6 voeg de bannanen zonder citroensap bij het deeg samen met de appelen
7doe in een rechthoekige vorm
8 bak op 180graden ongeveer 60 min
check na 40 min met een breinaald als de cake al goed is, blijft er nog wat aan de breinaald zitten laat nog even doorbakken tot er niets meer aan blijft plakken
9 haal de cake uit de vorm en laat afkoelen dan smaakt hij het best
recept 2 (voor de durvers onder ons)
(let op ni teveel gember gebruiken gember is pikant)
gember-kaneel en amandel space-cake
1 kleien gemberwortel
3 soeplepels gemale kaneel
250 gram suiker
250 gram zelfrijzende bloem
4 eiren
250 gram weed-boter
4gram losse weed
handvol amandelschilfers
1schil de gember snij deze in kleine vierkantjes en zet met weinig water (ze moeten drijven ) en ongeveer 3 soeplepels op het vuur
(breng aan de kook en laat ongeveer 5 min gier het water weg en hou de gember appart)
(de gember is nu geconfijt)
2 meng de HELE eiren (eigeel en wit) met de suiker en boter
meng tot 1 massa
3 voeg de bloem toe samen met de kaneel
4 gooi nu de amandelschilfers en losse weed bij het beslag
(meng goed)
5 alsd de gember afgekoelt en uitgelekt is mag deze ook in het beslag
6 giet in een vorm en bak op 180 graden ongeveer 60 min
check de cake eens op 40 min
deze cake kan zowel warm en koud geeten worden
ik kan nu wel de ganse week spacecake eten maar da is geen erg
de banaanenappelcake kan je invriezen maar ik raad dit ni aan om te doen met de gembercake...
als iemand nog andere recepten wilt hebben let me know
i do alot of cooking so i love to tell you my
greencooking-avonturen...
hier het recept
1 : space banaan en appelcake
1grote groene zure appel
2 bananen
citroenscil 1tlp
250gr zelfrijzende bloem
250 boter (weedboter)
250 suiker
6 eierdooiers
4eiwitten
6 gr losse weed
1 roer de suiker met de boter en eiergelen tot een zwachte creme
2 voeg de bloem beetje bij beetje bij
3 klop de eiwitten stijf en meng onder het mengsel
4 meng het citroenschil en de losse weed bij het deeg
5pers een halve citroen en meng deze met de bananen ondereen en laat 10 min staan
6 voeg de bannanen zonder citroensap bij het deeg samen met de appelen
7doe in een rechthoekige vorm
8 bak op 180graden ongeveer 60 min
check na 40 min met een breinaald als de cake al goed is, blijft er nog wat aan de breinaald zitten laat nog even doorbakken tot er niets meer aan blijft plakken
9 haal de cake uit de vorm en laat afkoelen dan smaakt hij het best
recept 2 (voor de durvers onder ons)
(let op ni teveel gember gebruiken gember is pikant)
gember-kaneel en amandel space-cake
1 kleien gemberwortel
3 soeplepels gemale kaneel
250 gram suiker
250 gram zelfrijzende bloem
4 eiren
250 gram weed-boter
4gram losse weed
handvol amandelschilfers
1schil de gember snij deze in kleine vierkantjes en zet met weinig water (ze moeten drijven ) en ongeveer 3 soeplepels op het vuur
(breng aan de kook en laat ongeveer 5 min gier het water weg en hou de gember appart)
(de gember is nu geconfijt)
2 meng de HELE eiren (eigeel en wit) met de suiker en boter
meng tot 1 massa
3 voeg de bloem toe samen met de kaneel
4 gooi nu de amandelschilfers en losse weed bij het beslag
(meng goed)
5 alsd de gember afgekoelt en uitgelekt is mag deze ook in het beslag
6 giet in een vorm en bak op 180 graden ongeveer 60 min
check de cake eens op 40 min
deze cake kan zowel warm en koud geeten worden
ik kan nu wel de ganse week spacecake eten maar da is geen erg

de banaanenappelcake kan je invriezen maar ik raad dit ni aan om te doen met de gembercake...
als iemand nog andere recepten wilt hebben let me know
i do alot of cooking so i love to tell you my
greencooking-avonturen...