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le shroom shaker

Snow

Neurotransmetteur
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2 Déc 2003
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slt j ai reçu mon shroomshaker today mais les instructions sont en anglais!!!!bad trip
si kelkun avai une traduction ce serait cool
a++++
 

drganj

Alpiniste Kundalini
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3 Nov 2002
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recopie ca ici , j m en charge
 

Snow

Neurotransmetteur
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2 Déc 2003
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56
yes bah merci d avance alors (******* ne pense pas assez o povre petit français)lool et je pense ke ça servira a pas mal de monde.

3-Now remove the sticker from the top of the jar and slowly inject the sporemass into the jar through the filter.Reseal the jar by putting a bandaid over the filter.Put the cap back on the syringe and dispose of it in a proper manner.

4-Shake the jar for about 30 seconds so the spores can spread through the jar.Put the jar back in to the box and place it at a temperature of 28-30°.If not available,find the warmest place in your home to place the box(but the germinating of the spores will take much longer this way)

5-After about 7 days the fist mycelia will apear.After about 12 days the jar will be filled with mycelium for about 70%,now it's time to shake the jar again.

6-Wait untill the jar has turned fully white and fill the cup(with the vermiculite)with 100ml of tapwater and let it saturate for about 15minutes.Now remove the lid from the jar and put a thin layer of vermiculite on the surface of the mycylium filled jar( about 1/2 cm is enough).Place the lid back on the jar and put the jar back at 28-30° for another 5 days.Don't let the jar cool down to much in this period,this my cause the kit to produce less mushrooms.

7-Put the filterbag on a flat surface and fill it with 500ml tapwater.Wrap the jar in aluminum foil,so light can only come in from the top(otherwise lots of mushrooms wil start growing from the side and bottem of the jar).Place the jar in the bag and close the bag with paperclips.Put it in a place at room-temperatur(24-26°C) where sunlight,or light from a normal light-bulb can reach it.(not in direct sunlight!).12 hours on/off will do.

8-The bag will keep a very clean and moist environment.The filter will give the mushrooms enough air-exchange.After about 10 days the first mushrooms apear.To harvest, just remove the mushrooms that are just about to open.

Some tips for harvesting
1-The size of the mushroom,when you pick it,is not important.
2-The mushrooms will apear in 3 or more "flushes".Moisten te top of the jar after every harvest with a little water.
3-The mycecium is covered with vermiculite, this can be remove with a small knife from the stem of the mushroom.
4-If the stems or the heads of the mushrooms become purple/black,this is not a problem for these are probably released spores.It's a natural proces in development.
5-Don't dispose of the jar for at least 30days,for more mushrooms can apear!Just dispose of it when the rye has shrunk to a very small size or the jar smells rotten.

voila c fini.encore merci et bonne chance.
snow
 

drganj

Alpiniste Kundalini
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3 Nov 2002
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3- retirer le papier collant du sommet du bocal et injecter lentement les spores en passant bien l aiguille a travers le filtre , reboucher le filtre avec un comme au depart
4-secouer le bocal pendant au moins 30 sec ensuite mettre le bocal dans la boite et a 28-30 degrés , si pas possible faire pour un mieux
5-apres 12 jours le mycelium devrait occuper les 70% du bocal a ce moment la , il faut encore bien secouer
6-quand le bolcal est rempi de blanc , mets la vermiculite dans un bol et ajoute 100 ml d eau , laissse reposer 15 min , apres ouvre le bocal et mets une couche 1/2 cm de cette vermiculte a la surface du mycelium remets le couvercle ensuite remets le bocal a sa place (28*30 degre )
7- emballe le bocal dans du papier allu afin que la lumiere ne penetre que par le sommet du bocal , remplis le sac avec 500 ml d eau pose le sur une surface plane mets le bocal dans le sac , enleve le couvercle et ferme le sac , tout cela doit rester a temperature ambiante ( entre 21 et 25 )
et il faut un peu de lumiere mais pas de soleil direct , si t arrive a voir l interieur du bocal c bon , ensuite recolte les champignons quand tu vois que l chapeau commence a s ouvrir ( dechirure du voile )

voila
 
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